LUMC

LUMC

Klant

Leids Universitair Medisch Centrum, Leiden

Projectinformatie

De vraag van onze opdrachtgever LUMC
Denk mee over ons plan om een huiselijke sfeer en beleving te creëren op drie afdelingen voor kinderen en jonge ouders. We hebben deze schets: kunnen jullie dit idee realiseren? En welke brandveilige en hypoallergene materialen zijn daarvoor geschikt?

Wat hebben we zoal gedaan en gemaakt

 • Het aangeleverde idee hebben we realistisch gemaakt door het in de situatie te plaatsen (beeld op de muur).
 • De schets is omgezet naar tastbare producten die aan de gestelde wensen en eisen voldoen.
 • We ontwikkelden interactieve kamernummerborden die op afstand bestuurbaar zijn door middel van een afstandsbediening of draaiknop of centraal systeem.
 • Het ontwerp op de borden is per afdeling klantpersoonlijk opgemaakt en uitgevoerd.
 • Alle wanden zijn voorzien van fullcolour beelden. Hierbij hebben we gebruikgemaakt van de aangeleverde beelden, die hebben we productieklaar gemaakt.
 • Voor de kinderafdeling hebben we leuke huisjes gemaakt waar door toepassing van de 3D- werking van alles gebeurt en dus te zien en te zoeken is voor de kinderen.
 • Een 3D-object met verlichting.
 • Frames met wisselbare doeken.
 • De branddeuren zijn voorzien van fullcolour beelden, uitgevoerd met brandvertragende folie volgens de norm.
 • Voor de afdeling verloskunde hebben we een geboortewand gemaakt waarbij het thema ‘groei en bloei’’ zichtbaar werd door de tegels om te draaien. De achterliggende print werd daardoor zichtbaar. Elke tegel is individueel voorzien van een naam en geboortedatum. De ouders kregen zelf een tegel mee naar huis en het andere tegeltje werd vereeuwigd op de geboortewand. Zo ontstond al groeiend het beeld.
 • Huiselijke sfeer creëren door een verlichte wand in combinatie met de afbeelding van bloemen op de muur.

Echt een project voor ons!
Het idee realiseerbaar maken en dan helemaal uitvoeren, dat is echt iets voor ons. Ook vinden we het fijn om nauw samen te werken met de klant. Samen hebben we het hele proces doorlopen. Natuurlijk kwamen we onderweg ook een aantal uitdagingen tegen. Zoals het vinden van materialen met de juiste normering.
Daarvoor hebben we adequate oplossingen geboden. Alle planningen zijn volgens afspraak behaald. Alle tastbare elementen zijn door onszelf gemaakt, niets is standaard ingekocht. We hebben er eerst een model of proef van gemaakt die de klant kon beoordelen. Dan kan er ter plekke nog iets aangepast worden.

De klant is blij met het eindresultaat en wil ook andere projecten door ons laten uitvoeren. Die nieuwe projecten bestaan ook weer uit veel verschillende elementen. Vaak zijn die niet allemaal bij één leverancier of producent in te kopen, maar wij faciliteren dat dus wel.