Signwise op NPO 2

18-12-2015 • 1354 keer gelezen
Wij zijn te zien op TV!!! Volg Signwise wekelijks op woensdag 19:25 op NPO 2 vanaf 6 januari voor het nieuwe programma 'Hart voor de zaak'! Zie hier de trailer.


In de zesdelige documentaireserie Hart voor de Zaak werden een jaar lang vier bevlogen ondernemers en hun ervaren coaches op hun zoektocht naar de betekenis van het ondernemerschap. Onze Olaf is een van de gelukkigen...zie hem eens ondernemen ;) !

Rogier Klomp werkt met Studio Pupil aan de vormgeving van Hart voor de Zaak, onze nieuwe documentaireserie over ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

In Hart voor de Zaak, een zesdelige documentaireserie over ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling, volgen we een jaar lang vier ondernemers en hun coaches (topmanagers uit het bedrijfsleven en de overheid), allen deelnemers aan het Dare To Have a Dream-programma. De eigenschappen die je als ondernemer nodig hebt om je zaak succesvol te maken, de bevlogenheid en ambitie, de hobbels op je pad; het komt allemaal voorbij in de praktijk van deze ondernemers in het MKB, de ruggegraat van de Nederlandse economie.

Het aantal ondernemers en ZZP-ers in Nederland is de laatste jaren enorm toegenomen, maar wat voor hobbels kom je allemaal tegen als je je eigen bedrijf begint? In Hart voor de zaak, een zesdelige documentaireserie over ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling, volgen we een jaar lang vier jonge ondernemers en hun coaches.

De hoofdpersonen zijn allen deelnemers aan het Dare To Have a Dream-programma. De eigenschappen die je als ondernemer nodig hebt om je zaak succesvol te maken, de bevlogenheid en ambitie, de hobbels op je pad; het komt allemaal voorbij in de praktijk van deze ondernemers in het MKB, de ruggengraat van de Nederlandse economie.

Ook voor de coaches, gelouterde managers in het bedrijfsleven of de overheid, is het project een ontdekkingsreis. De ontmoeting met de passie van aankomende ondernemers blijkt een herijking van hun eigen drijfveren.

De vier geportretteerde ondernemers zijn jonge mensen met verschillende achtergronden in uiteenlopende branches. Hun hart voor de zaak geeft ze veel kracht, maar zit ze soms ook in de weg. Zoals ontwerper Olaf Ingwersen met zelfreflectie stelt: "Ik heb mijn idealisme als ondernemer wel bij moeten stellen in de zin dat ik nu wel weet dat niet iedereen er even vol voor gaat."

Naast Ingwersen zien we interieurdesigner Güler Berk ("Ik hoor vaak dat ik heel hoge eisen stel"), horecaondernemer Tan Do ("Wij streven elke dag naar een 10") en zorgondernemer Eddie Boateng ("Ik ben wel een avonturier").

Eddie Boateng wordt gecoacht door Alex Kuiper (ING). Güler Berk wordt gecoacht door Afke van Rijn (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Olaf Ingwersen wordt gecoacht door Mart Pfeiffer (Rabobank). Tan Do wordt gecoacht door Robin van den Burg (AEGON). 

Hart voor de zaak is een serie van Viewpoint productions in samenwerking met de NTR.

Verstelstem: Nasrdin Dchar.
Regie: Ellen Blom.

Vanaf woensdag 6 januari 2016 om 19.25 uur bij NPO 2.

In coproductie met de NTR.